Tantrix - Strategiespellen
T: 074 - 2504671 | E: info@boosterbox.nl

 
 
HOME  l  PRODUCTEN  l  VERKOOPPUNTEN  l  NIEUWS  I  PERS  I  ONDERWIJS
HOOGBEGAAFD  I  BEDRIJVEN  I  TOERNOOIEN  I  SPELEN  I  CONTACT
 
 

Hoogbegaafd / Autisme

HOOGBEGAAFD

  
          TANTRIX XTREME - 9 jarige !                  NOS-presentatrice met spelers uit NEO-klassen en Talentenlab                                                                     wereldrecord 2014 Almere - 50.000 Tantrix stenen aan elkaar in 12 uur !

Onze producten blijken zeer geschikt als materiaal voor de meer-, en hoogbegaafde kinderen. Alle spellen kunnen zelfstandig gespeeld worden en behoeven weinig uitleg. Sommige spellen zijn geschikt voor 1 speler, andere spellen kunnen alleen of met meerderen gespeeld worden. Alle spellen vergroten het ruimtelijk inzicht.

NRC-Handelsblad omschrijft Tantrix als 'een klein wondertje. Al puzzelend en spelend krijgen we diepe bewondering voor de maker. Aan het eind van het spel ligt een fraai kunstwerk vol krioelende gekleurde lijnen op tafel. Gauw nog een keer!'

TALENT over Tantrix: 'Veel hoogbegaafde kinderen ervaren dat het spelen van een gezelschapsspel weinig van hun brein vraagt om te kunnen winnen van een leeftijdgenootje. Wie nooit eens verliest mist een belangrijke ervaring. Vanuit dat perspectief is het goed als hoogbegaafde kinderen met enige regelmaat de kans krijgen eens een gezelschapsspel te spelen met ontwikkelingsgelijken, dus bijvoorbeeld in de verrijkingsklas. Wat kies je dan voor spel? Nou, bijvoorbeeld Tantrix'.  

HOOGBEGAAFD VLAANDEREN over Tantrix®: "De bijgevoegde handleiding zit knap in elkaar. Je kan er de kinderen zelf mee laten werken. Hoewel Tantrix® niet speciaal ontwikkeld is voor hoogbegaafden, lijkt het me wel typisch speelgoed voor hen. Het vereist eigenschappen die wel eens meer bij hoogbegaafden voorkomen: strategisch denken, ruimtelijk inzicht, vooruitdenken".

Het SLO - Landelijk Informatiepunt (Hoog)begaafdheid - beveelt Tantrix al vele jaren aan in haar Leermiddelenlijst.


AUTISME
Ervaring leert dat onze spellen sterk appeleren aan mensen met een vorm van autisme. Met name Tantrix en Toppletree zijn bij deze doelgroep zeer populair. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft jarenlang Tantrix Discovery cadeau gegeven aan nieuwe donateurs. Tijdschrift 'Engagement met Autisme' (16.000 leden) beoordeelde onze spellen altijd als zeer passend. 

smiley Al 10 keer waren wij aanwezig op de Informatiemarkt tijdens het jaarlijkse NVA-congres!

Uitermate geschikt dus voor:
Kinderen én volwassenen met autisme + Professionals die mensen met autisme begeleiden: thuis, in het onderwijs of op het werk

Onder autisme verstaan we het brede spectrum van autismespectrumstoornissen, waaronder Asperger, PDD-NOS en McDD.

                   
                            TOPPLETREE                                               

* Talent richt zich op ouders, leerkrachten en leerlingbegeleiders van hoogbegaafden.

 

 

 

 


Copyright © 2022 IQspellen™/Boosterbox l Condities l Privacy l Disclaimer